MIKÄ ON .PLT TIEDOSTO?

Onko Sinulla .plt tiedostoja?

Jos Sinulla on vanhoja tiedostoja, jotka liittyvät rakennusprojektiin ja joiden tiedostopääte on .plt, niin ne saattavat olla ns tulostustiedostoja. Tulostustiedostojen avulla kopiolaitokset pystyivät tulostamaan piirustuksia ilman CAD ohjelmia. Nykyään PDF on korvannut PLT tiedostot.

Mikä on .plt tiedosto?

Alunperin .plt oli lyhenne sanasta PLOT, eli tulostus. Käytännössä .plt tiedostoja tuotettiin tulostamalla CAD dokumentteja tiedostoon, eikä tulostimelle. Näin syntynyt .plt tiedosto voitiin lähettää kopiolaitokselle joko lähetillä (korpulla) tai myöhemmin myös sähköpostilla.

PLT ei ole tiedostoformaatti

PLT on tiedostopääte, eikä tiedostoformaatti. 90 -luvulla, kun CAD suunnittelu yleistyi, niin kopiolaitoksille toimitettiin useita erilaisia .plt tiedostoja. Tiedostoformaatti oli usein CalComp, HP-GLtai HP-GL/2. Aluksi kopiolaitosten tuli noudattaa suunnittelijoiden ohjeita ja määritellä eri kynien/värien paksuudet ohjeiden mukaisesti. HP-GL/2 formaatin ansiosta kynien leveydet sisältyivät .plt tiedostoon.

Miten .plt tiedoston voi avata?

PLT dokumenttien avaamiseen löytyy useita hyviä ohjelmistoja. Järkevintä on kuitenkin muuntaa PLT dokumentit PDF formaattiin.

Me, NET projektipankissa, voimme muuntaa historialliset PLT tiedostot PDF formaattiin projekteille, jotka tilataan meiltä.