• image
  • image

PROJEKTIN TIEDOT

Kontioniemen koulun rakennushankkeessa projektipankista otettiin kaikki irti

Kontioniemen koulun rakennushanke on malliesimerkki siitä miten projektipankkia kannattaa käyttää, jotta siitä saadaan paras mahdollinen hyöty.

Sähköinen kilpailutus
Projektin aluksi urakat kilpailutettiin sähköisesti NET projektipankin kautta. Näin kilpailutusta pystyttiin reaaliaikaisesti seuraamaan, esim. kuinka monta kertaa tarjouspyyntöjä on katsottu, montako kertaa asiakirjat on ladattu ja montako tarjousta on jätetty. Kun tarjouspyynnöt umpeutuivat, niin tarjoukset voitiin avata suoraan projektipankissa.

Dokumenttien jakaminen keskitetysti
Hankkeelle luotiin haluttu kansiorakenne, johon dokumentit, kuten piirustukset, pöytäkirjat ja muut suunnitelmat, voitiin tallentaa vaivattomasti ja turvallisesti. Näin dokumentit olivat aina kaikkien saatavilla, mistä tahansa, 24/7. Tarvittaessa pääsyä tiettyihin kansioihin rajattiin käyttöoikeuksien avulla. Tämä vähentää sekä virheitä, että lisää tietoturvaa niiden dokumenttien osalta, jotka kuuluvat vain projektin ohjausryhmälle.

Tulostustilaukset
Tulostustilauksista yli 60 % tehtiin automaattisesti esimääritettyjen asetuksien avulla. Näin varmistettiin, että urakotsijalla oli aina viimeisimmät revisiot suunnitelmista ja vältettiin tilanne jossa suunnittelija unohtaisi tehdä tulostustilauksen.

Rakennusvaihe
Rakennusvaiheen alkaessa työmaalle asennettiin Web kamera, joka myös integroitiin projektipankkiin. Näin projektiryhmä näki reaaliajassa miten rakentaminen etenee. Kamera myös tallensi videokuvaa mahdollisten varkaus- tai turvallisuustapauksien varalta. Työmaan tapahtumia dokumentoitiin käyttämällä työmaapäiväkirjaa ja turvallisuusmittaria. Työmaapäiväkirjaa ja TR -mittaria pystyi myös käyttämään älypuhelimella. Lisäksi hankkeen turvallisuustasoa näytettiin projektin etusivulla.